Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder
Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder
Huiskamervoorstelling voor mensen met dementie - Theater Veder
0 Review | Review toevoegen
Kleinschalige groepsactiviteit waarin ouderen met geheugenproblemen met theater, muziek en poëzie worden verleid tot contact.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Het ziektebeeld dementie heeft geheugenproblematiek, apathie en soms onbegrepen gedrag als gevolg. Een huiskamervoorstelling betekent een welkome ervaring van positieve energie uitwisseling. Centraal staat het maken van contact, waarbij gebruik wordt gemaakt van de stappen van de Veder Contactmethode; een op een contact, aanspreken van het lange termijn geheugen, ‘het hier en nu’ en afscheid. Theatrale communicatie; acte de préséance, timing en intonatie wordt als versterkende prikkel toegepast. Daarnaast worden middelen gebruikt zoals zang, rollen, muziek en rekwisieten. 

Achtergrond

Tijdens een huiskamervoorstelling wordt het langetermijngeheugen van de bewoners aangesproken omdat dit nog het langst intact is. De acteurs creëren een overzichtelijke en herkenbare belevingswereld. Bijvoorbeeld door zang en poëzie voordracht van vroeger. De ouderen stellen zich hierdoor vaak weer open voor contact en zijn in staat om zich te laten raken door humor en ontroering. 

De interactieve voorstellingen gaan over herkenbare thema's zoals de schooltijd, seizoenen verjaardagen, het vorstenhuis en de kindertijd. Zowel bij aanvang als na afloop van de voorstelling maken de acteurs persoonsgericht contact.

Een huiskamervoorstelling heeft een intiem karakter en is geschikt voor maximaal 14-16 bewoners. Tijdens de huiskamervoorstelling worden alle elementen van de VCM gebruikt.

Theater Veder

Naast huiskamer- of theatervoorstellingen gericht op ouderen met dementie, geeft Theater Veder regelmatig presentaties over de VCM bij Alzheimer cafés of aan vrijwilligers die verbonden zijn aan een zorginstelling. Veder heeft sinds 2007 op meer dan 1000 zorglocaties (huiskamer)voorstellingen gegeven en meer dan 5000 zorgprofessionals getraind in het toepassen van de VCM. Wetenschappelijk onderzoek onderbouwt de positieve effecten van de methode op het gebied van toename op welzijn en arbeidsplezier. 

Praktische informatie

  • Duur voorstelling: 60 tot 90 minuten
  • Groepsgrootte: max. 14-16 mensen met meer of mindere mate van dementie
  • Locatie: de voorstelling wordt verzorgd in huiskamers op afdelingen van zorginstellingen
  • Neemt u gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek

Neemt u gerust contact met ons op voor een oriënterend gesprek of een vrijblijvende offerte.

  Meer informatie  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.