Alzheimer wordt wel de nieuwe volksziekte genoemd. Een kwart miljoen Nederlanders lijdt eraan. Toen deze ziekte bij de moeder van wetenschapsjournalist Koos Neuvel werd vastgesteld, was dat voor hem aanleiding om zich te verdiepen in het fenomeen alzheimer. Waar ligt de grens tussen normale en abnormale veroudering? Hoe gruwelijk is het lijden van de patiënten? En biedt alzheimer ook voordelen?
In deze fascinerende ‘biografie’ belicht Koos Neuvel de ziekte van Alzheimer vanaf de ‘geboorte’ tot aan de meest recente ontwikkelingen. In de jaren tachtig werd de aandoening steeds bekender en gevreesder, met als gevolg dat veel mensen euthanasie willen als ze dement worden. Hoewel de jacht op een geneesmiddel nog altijd voortduurt, is er ook reden voor voorzichtig optimisme. Dankzij meer aandacht voor het individu in de zorg is de kwaliteit van leven van alzheimerpatiënten toegenomen. Daarnaast wordt steeds meer bekend over hoe alzheimer is te voorkomen.
Dit boek is niet alleen een standaardwerk voor familieleden, professionele en mantelzorgers van alzheimerpatiënten, maar is ook te lezen als een spannende ontdekkingsreis naar het wezen van deze ten onrechte zo gevreesde ziekte.
bestellen