Langer veilig thuis blijven wonen
Nieuwe vorm van zorg en toezicht op afstand met slimme technologie
Sensara biedt thuiszorgorganisaties een nieuwe vorm van zorg en toezicht voor alleenwonende ouderen op basis van slimme technologie. Hierdoor krijgt de zorg in de wijk tijdig inzicht in veranderingen in het gedrag van ouderen. Zorgverleners kunnen de zorg beter afstemmen op de specifieke behoeften van iemand met dementie, waardoor een veilige en gepersonaliseerde zorgomgeving gecreëerd kan worden. De ervaring leert dat mensen dan langer plezierig en veilig thuis kunnen wonen. Bovendien kunnen familie en mantelzorgers op de hoogte blijven en kan de zorg beter worden afgestemd op de individuele behoeften van de ouderen.
Hoe werkt leefstijlmonitoring van Sensara?
Leefstijlmonitoring geeft informatie over het dagelijks leefpatroon van ouderen. Dankzij een netwerk van bed-, warmte- en contactsensoren op gangbare plekken in de woning, genereert Sensara data over de activiteiten van de bewoner. Hiermee kan Sensara zorgwekkende veranderingen in gedrag tijdig signaleren en dankzij kunstmatige intelligentie voorspellingen doen over de toekomstige situatie.
De (thuis)zorginstelling krijgt een beter overzicht van het wel en wee van bewoners, en kan daardoor 24/7 zorg aanbieden, zelfs wanneer er geen fysieke zorgverleners aanwezig zijn. De technologie stelt hen in staat om de zorg aan te passen op basis van Artificial Intelligence in combinatie met de expertise van de zorgverleners.
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Leefstijlmonitoring van Sensara wordt uitsluitend ingezet via zorgaanbieders. Als uw (thuis)zorgaanbieder nog niet met Sensara werkt, kunt u vrijblijvend contact opnemen om meer te weten te komen over de mogelijkheden.
neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden
Monitoring van alleenstaanden op basis van kunstmatige intelligentie
- Voor de dementiezorg biedt Sensara een registratiesysteem met bewegingssensoren, geschikt voor zowel woonhuizen als appartementen.
- Het slimme platform, dat gebruikmaakt van kunstmatige intelligentie en slimme algoritmes, combineert de gegevens van de sensoren.
- Sensara respecteert de privacy en maakt géén gebruik van camera's.
- Thuiszorg en mantelzorgers kunnen via de app toegang krijgen en afwijkende gedragstrends opmerken, zoals toegenomen toiletbezoeken of verminderde eetlust. Ze ontvangen ook meldingen bij zorgwekkende situaties zoals nachtelijk dwalen of vallen.
- De App is geschikt voor smartphone tablet en computer.
Wat wordt er gemeten met Leefstijlmonitoring?
1. Inactiviteit - Als er gedurende een aanzienlijke tijd geen beweging wordt waargenomen in de woning, kan het zijn dat de bewoner is gevallen.
2. Eetgewoonten - De bewoner heeft de afgelopen dagen aanzienlijk minder gegeten dan gebruikelijk.
3. Bezoek - Er is de afgelopen week vrijwel geen bezoek geweest bij de bewoner.
4. Toiletbezoek - De bewoner bezoekt het toilet vaker of juist minder vaak dan normaal, wat kan wijzen op bijvoorbeeld een blaasontsteking.
5. Bedtijd - De bewoner ligt de laatste tijd langer of juist korter in bed dan normaal.
6. Dwalen - De bewoner heeft de woning verlaten binnen een tijdvak (nacht) dat is ingesteld voor dwaaldetectie.
7. Huis verlaten - De bewoner is niet op de gebruikelijke tijd thuisgekomen of is de afgelopen week weinig thuis geweest.
8. Loopsnelheid - De bewoner heeft de afgelopen periode beduidend langzamer gelopen dan gewoonlijk.
Alarmering
Als er zich een verontrustende situatie voordoet, kan er een notificatie worden verzonden naar de mantelzorger of zorginstelling, bijvoorbeeld tijdens de nacht. In het tweede geval wordt de notificatie naar een specialist gestuurd, die op basis van triage beslist of de wijkverpleging moet worden ingeschakeld.
Dankzij het gebruik van passieve alarmering en monitoring ontstaat er een continu digitaal controlemoment gedurende de nacht. Hierdoor wordt de cliënt, die behoefte heeft aan rust, niet gestoord. Dit systeem vermindert ongeplande zorg en stelt cliënten in staat langer thuis te blijven wonen. Schijnveiligheid en valse alarmen behoren tot het verleden.
Wat kan Sensara Leefstijlmonitoring voor u betekenen?
Sensara's leefstijlmonitoring is een succesvol concept dat al meerdere jaren met succes wordt toegepast bij alleenstaande ouderen met dementie in verschillende zorginstellingen. Het gebruik van leefstijlmonitoring wordt zelfs actief gestimuleerd door de Nederlandse Patiëntenfederatie.
Voor de zorgprofessional
Het zorgdashboard op de tablet biedt diverse voordelen voor zorgprofessionals in de dementiezorg:
- Het biedt een overzichtelijke weergave van de cliëntensituatie in één oogopslag.
- Het helpt bij het objectief bepalen van de benodigde zorg voor de cliënten.
- Het zorgt voor vroegtijdige signalering van veranderingen, waardoor een snelle diagnose mogelijk is.
- Het biedt inzicht in de zorgvraag van de cliënt, waardoor zorgprofessionals goed voorbereid op pad kunnen gaan.
Voor de mantelzorger
Met de mantelzorger app kunnen familieleden die voor iemand met dementie zorgen:
- Snel op afstand controleren of alles goed gaat.
- Op de hoogte blijven van zorgwekkende gedragsveranderingen.
- Meer gemoedsrust door continue monitoring. Met Sensara kan er een oogje in het zeil worden gehouden en kan overbelasting worden voorkomen.
- Onderzoek door diverse zorgaanbieders toont aan dat Sensara's Leefstijlmonitoring wordt erkend als een 'good practice'. VGZ-verzekering heeft dit bevestigd.
Maak het gemakkelijk: Sensara ontzorgt alles
Sensara neemt alle zorgen uit handen: van installatie tot internetverbinding, ondersteuning bij storingen en training in het gebruik van de app. U hoeft zich nergens zorgen over te maken.
Aan de slag met Leefstijlmonitoring: Volledige ontzorging
Wanneer uw zorgorganisatie gebruikmaakt van Leefstijlmonitoring van Sensara, dan worden zij volledig ontzorgd. Het Leefstijlmonitoring-pakket omvat de volgende onderdelen:
1. Sensoren set per woning (inclusief bedsensor):
- Installatie
- De-installatie
2. Technische ontzorging:
- Op afstand verhelpen van verstoringen
- Onderhoud (bij technische problemen)
- Monitoren van de voortgang en werking van de systemen bij de cliënt
- Configuratie en afstemming van de alarmen op afstand
3. SensaraCare:
- Cloudplatform
- Passieve alarmering en notificaties gebaseerd op kunstmatige intelligentie
4. Koppeling:
- Koppeling met zorgcentrale per cliënt (bijv. ATA, De Zorgcentrale, Naast ZCN)
- Koppeling met ECD (ONS)
5. Toegang/Internet inbegrepen:
- Smart gateway modem (met simkaart)
- Single Sign-On
6. Adoptie en training:
- Maandelijkse online training voor nieuwe medewerkers inclusief video's
- Maandelijkse online training voor nieuwe mantelzorgers inclusief video's
Met deze complete ontzorging kunnen de cliënten en de medewerkers van de zorgorganisatie optimaal profiteren van de voordelen van leefstijlmonitoring.
neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden