Frans Hoogeveen Lezing - 'Onbegrepen gedrag bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Onbegrepen gedrag bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
Frans Hoogeveen Lezing - 'Onbegrepen gedrag bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen Lezing - 'Onbegrepen gedrag bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
Lezing - 'Onbegrepen gedrag bij dementie' - Dr. Frans Hoogeveen
0 Review | Review toevoegen
Tijdens de lezing gaat hij in op 'probleemgedrag'. Hoe is het probleemgedrag te voorkomen, en wat kunt u doen als probleemgedrag zich toch voordoet?
Vraag vrijblijvend een offerte aan
 
Op verlanglijst

Waarom en voor wie

Mensen met dementie vertonen nogal eens 'onbegrepen gedrag'. Angstig gedrag, agressie, onrust, depressie, apathie en ernstig claimend gedrag zijn hier voorbeelden van. Dit gedrag wordt ook wel eens 'probleemgedrag' genoemd. Maar wat is eigenlijk het probleem en voor wie is het een probleem? Dat zijn belangrijke vragen. Probleemgedrag kan worden gezien als een signaal dat er voor de persoon met dementie iets niet goed zit. 

In deze lezing laat dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, u zien wat u kunt doen om het welbevinden en de stemming van mensen met dementie goed te houden. Hij noemt dit 'stemmingsmanagement': hoe beter het welbevinden en de stemming, hoe kleiner de kans op 'onbegrepen gedrag'. Ook laat hij u zien wat u kunt doen als probleemgedrag zich toch voordoet. 

Over Frans Hoogeveen

Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.

Praktische informatie

  • Lezing op locatie naar wens
  • Duurt tussen de 45 en 90 minuten
  • Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
  vraag hier vrijblijvend een offerte aan  

Sorteren op:

Review toevoegen

Geen reviews gevonden.

Educatie - soort
Cursus of opleiding
Geaccrediteerd
Lezing
Workshop of training
Webinar
Educatie - doelgroep
Zorgprofessionals
Particulieren
Educatie - onderwerp
Activiteit stimuleren
Anneke van der Plaats
Aromazorg
Beweging stimuleren
Brein Omgeving Methodiek
Clownerie
Communicatie
Complementaire zorg
Contact maken
Cursus op maat
Dag- en tijdbesteding
Depressie bestrijding
Herinneringen ophalen
Intimiteit & seksualiteit
Leefomgeving inrichten
Lerend vermogen
Mantelzorgers betrekken
Massage en aanraking
Mondzorg
Muziek & zang
Omgaan met dementie
Omgevingszorg
Palliatieve zorg
Parkinson
Prettiger thuiswonen
Probleemgedrag
Psychogeriatrie en geriatrie
Simulatie van beperkingen
Slapen
Snoezelen
Stress en overbelasting
Voeding en diëtiek
Voorlezen en vertellen
Werk-leefprocessen en bejegening
Wet Zorg en Dwang