Waarom en voor wie
Dementie is een invaliderende aandoening. Wat weten we over het demente brein en de effecten van de beschadigingen in het brein op het gedrag en de stemming van mensen met dementie?
Dr. Frans Hoogeveen, specialist dementiezorg, behandelt in deze lezing onderwerpen als prikkelverwerking, remming, variatie in functioneren, flexibiliteit en emoties. Vanuit kennis over deze onderwerpen geeft hij u praktische handvatten voor de omgang met mensen met dementie.
Over Frans Hoogeveen
Frans Hoogeveen studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden. Hij studeerde in 1984 cum laude af en werkte er vervolgens als onderzoeker tot 1990, het jaar waarin hij promoveerde. Vanaf die tijd is hij werkzaam als ouderenpsycholoog, met als specialisatie dementiezorg. Sinds 1993 werkt hij voor Florence, een grote zorgorganisatie in de regio Den Haag. Van 2005 tot 2008 was hij voorzitter van de landelijke multidisciplinaire ‘Vereniging voor Psychogeriatrie’ (VPG), onderdeel van the ‘International Psychogeriatric Association’. Sinds 2009 is hij hoofdredacteur van DENKBEELD, vakblad over dementie. Van 2005 tot 2014 was hij gespreksleider van het Alzheimer Café Rijswijk. Hij is auteur van vele artikelen en boeken op het terrein van de psychogeriatrie en een veel gevraagd spreker op vakcongressen. Frans Hoogeveen was van 2009 t/m 2016 lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool. Hij werkt in de klinische praktijk en is zelfstandig gevestigd als adviseur, trainer en projectleider in de dementiezorg.
Praktische informatie
- Lezing op locatie naar wens
- Duurt tussen de 45 en 90 minuten
- Vraag hier vrijblijvend een offerte aan
vraag hier vrijblijvend een offerte aan